november 29, 2021
Att lära sig ryska

Att lära sig ryska

Att lära sig ett nytt språk är inte enkelt men vill man lära sig det ryska språket känns det ofta som en omöjlig uppgift.Ryskan är inte ett lätt språk att lära sig till en början men språket är enklare att lära sig än vad man många gånger kan tro. För att lära sig ryska så finns det några detaljer man bör fokusera på i sitt lärande. Det finns först och främst olika sätt att lära sig på. Det är möjligt att börja lära sig språket själv men också genom att gå olika kurser. Det enklaste sättet att lära sig språket är egentligen att befinna sig i landet där språket tals vilket är möjligt genom att resa till Ryssland på egen hand eller genom att boka en språkresa. Att befinna sig i landet där språket talas gäller vilket språk man än vill lära sig då man kommer att lära sig det språk man vill betydligt fortfarande genom att befinna sig i landet. Vill man först lära sig språket hemma i sin egen takt så finns det vissa grundregler, så som vart man bör börja i själva lärandet av det ryska språket.

Vart börjar man?

Ryskan kan dels kännas svår på grund av deras alfabet men det är egentligen inte så svårt som det många gånger kan se ut. För att lära sig språket kan det vara bra att först ha koll på det ryska alfabetet. Det ryska alfabetet innehåller 33 bokstäver, så för att lära sig språket är det smart att börja där. När man har lärt sig alfabetet är det sedan enkelt att ta sig vidare till nästa steg. När man sedan kan alfabetet är det dags att börja uttala olika ord vilket till en början kan kännas svårt men det är egentligen inte så svårt att lära sig. Bland annat så innehåller det ryska språket en hel engelska ord vilket betyder att kan man redan engelska så kommer det bli betydligt enklare att lära sig det ryska språket än om man inte kan engelska. Ryskan har inte bara en hel del låneord från det engelskan utan även från andra språk så som tyskan, franskan och italienskan. Då ryskan har ett helt annat alfabet så ser orden annorlunda ut mot de andra språken men när det kommer till uttalen så har ryskan mycket gemensamt med både engelskan, tyskan, franskan och italienskan. Det innebär att när man börjar lära sig ryska så kommer det finnas många ord som man redan känner igen från andra språk så som engelskan och därför kommer det inte vara så invecklat att faktiskt lära sig ett helt nytt språk.

Viktigt i ryskan är också att språket har många regler på samma sätt som alla språk har sin egen grammatik som man måste lära sig för att fullt ut kunna förstå språket. Det viktiga är först och främst att lära sig alfabetet för kan man det kommer resten att vara enklare att lära sig. En smart väg att gå för att bli riktigt bra på ryska är en språkkurs där det allra bästa förstås är att åka iväg på en språkresa.