september 18, 2021
Lär dig finska

Lär dig finska

I världen finns det lite mer än 6000 olika språk, ett av dem är finska. Finska är ett ganska svårt språk att lära sig både i tal och i skrift.

Hur lär man sig finska


Finska är ett språk som talas i Finland och även i Helsingfors, Finland är vårat grannland här i norden.
För att lära sig finska så ska man självklart ta kurser i språket och dessa finns lite överallt om du väljer att studera med andra, man kan också köpa egna språkkurser på internet. Då har man ett eget ansvar över att man genomför det man ska för att man också ska lära sig något. Att lära sig ett nytt språk är inte helt enkelt, man ska lära sig både att kunna prata språket, grammatiken och även uttalet är viktigt också för den delen.
När man ska studera finska och lära sig språket så är det inte säkert att man kommer ha en finländare som lärare utan det kan också vara en person som själv har studerat finska. Man skriver in sig på kurser som kanske äger rum en gång i veckan och även i sådana här kurser så kan man få hemläxor till nästa gång, kan vara någon form av glosor eller läsläxor.
En kurs i språk är oftast i flera olika svårighetsgrader, man börjar oftast med en grundkurs och här ser man även om man skulle vilja fortsätta att studera språket vidare sen. I en grundkurs så lär man sig grunderna och detta är just det som står ovan i texten uttal och grammatiken, även skrift.
Vissa finska ord uttalas inte som det låter och så är det med många andra språk också. Även stavningen är inte densamma som uttalet och som man tror det ska stavas. För att lyckas i ett nytt språk så är det viktigt att man verkligen är intresserad och vill lära sig för då har man lättare för att ta in det teoretiska och man lär sig mycket snabbare också.
Är man nöjd med grundkursen så går man sedan vidare till nästa steg och den är aningens svårare och innehåller lite mer grammatik och prat av det valda språket som man ska läsa.
Att lära sig ett nytt språk från grunden tar oftast lite tid och man får plugga hårt för att lära sig något. En sådan kurs betalar man själv och det kan kosta olika beroende på vilket språk du vill lära dig och hur länge du hade tänkt studera språket.
Om du inte skulle ha någon språkkurs i din stad så kan man besöka en annan stad och studera där.
Man kan ju också studera distans men det är lite svårare för någon som inte kan några grunder i språket, när man studerar distans så gör man det oftast hemifrån och det är inte alla gånger man har en lärare till hands och inte heller några klasskamrater som man kan ta hjälp av och bolla idéer och tankar med. Det är alltid lättare om man är flera som studerar samma språk för då kan man hjälpa varandra då alla är olika och alla kan och förstår olika mycket.