november 29, 2021
Om det kinesiska språket och hur man kan lära sig det

Om det kinesiska språket och hur man kan lära sig det

Det sägs att kinesiska är svårt att lära sig men det är precis tvärtom, eftersom om man har de rätta grunderna går det relativt snabbt och visst vore det väldigt spännande och intressant att ha de kunskaperna! Många saker i kinesiskan är till och med lättare än i franskan och engelskan, så nu är det roligt med språk när man kan få lära sig så mycket matnyttigt!

I landet Kina är det många som talar ett speciellt språk som heter mandarin och det kan du nu också enkelt lära dig! Det som är väldigt bra och praktiskt när det gäller det språket är att det finns inga verb där som i svenskan så det förenklar betydligt mycket! Precis likadant är det med alla substantiv, perfekt och mycket enklare!

För att behärska det kinesiska språket så att man klarar sig utmärkt i den kinesiska vardagen behöver man kunna en ungefär 800 tecken. Om man dagligen vistas i Kina så lär man sig språket mycket fortare såklart för då hör man alla uttal och har stor nytta av det.

Skulle tippa på att det tar cirka 6 månader att behärska språket någorlunda och befinner man sig i landet är det ju optimalt! Blir något galet med språket är det ju också bara att rätta till för mycket hänger ju också på tonläget i din röst för det är något som är viktigt!

Om man älskar att teckna och är konstnärligt lagd är det ett guldläge för att lära sig de otroligt vackra kinesiska tecknen! Men det finns även appar att ladda ner från din mobil med de viktigaste kinesiska tecknen och den går ju fort att ladda ner så utvecklingen går verkligen framåt!

Det är ett väldigt bra tips att öva och öva på kinesiskan och även lära sig att uttala orden tydligt och ordentligt! Man får känna in när man har den ”rätta” tonen i språk och uttal. Att repetera ofta, ofta är jätteviktigt! Sen hjälper det om man kan vara lite cool och avslappnad så går allt mycket lättare när man inte spänner sig. Kan vara lite pirrigt i början när nya uttal ska ”sitta” som de ska.

Ett bra tips är att kolla på filmer på kinesiska och även lyssna på texter på kinesiska så du lyssnar till uttal och övning ger ju som sagt var färdigheter! Lyssna till tonerna i språket så lär du dig också på det.

Grammatiken i språket mandarin är ju inte som i den svenska utan lite annorlunda, men man kommer snabbt in i den och detta språk är väldigt bra att kunna om man ska jobba i arbetsplatser över gränserna för mandarin är internationellt och talas av många.

Chanserna på arbetsmarknaden blir större ju mer erfarenhet och kunskaper du har i det kinesiska språket, självklart är det så! Och chansen att få jobba internationellt ökar markant om du har den fina erfarenheten och lärdomen!

Kinesiska eller mandarin är ett vackert och målande språk som alla kan ha fin nytta av att kunna delar av eller ännu fler detaljer så som tecken på detta språk också!