november 28, 2021
Intressanta programmeringsspråk att lära sig

Intressanta programmeringsspråk att lära sig

Att lära sig ett programmeringsspråk är väldigt bra om man skall jobba med att till exempel designa och tillverka hemsidor eller appar. Det är väldigt praktiskt att ta reda på/veta vilket programmeringsspråk man skall börja med att lära sig. Om du har bestämt dig för att bli en hejare på hemsidor är det HTML som är det första du skall lära dig för att börja kolla på hur du vill att olika hemsidor ska se ut för olika smaker och ändamål. Sedan finns termen CSS att lära sig om man vill gå upp ännu ett steg i utvecklingen av att göra hemsidor. Om du vill jobba inom datavärlden och vara säker på att få ett jobb med bra lön är det lämpligt att kunna SQL. Du kan då hämta data i en relationsdatabas.

Om du lär dig programmeringsspråket JavaScript kan du på ett snabbt sätt få hemsidor mer levande genom att till exempel dra musmarkören över en bild och så vidare. En del stora kanoner som Facebook använder sig av skriftspråket PHP. Detta språk byggde upp eller ligger till grund för Facebook helt enkelt.

Är man ännu mer seriös och vill fortsätta förkovra sig i dataspråkets värld kan man lära sig Python samt Ruby. Man har garanterat jobb och det blir även välbetalt om du är så duktig att du gått vidare och lärt dig det här!

Ett utomordentligt bra programmeringsspråk är Java och då får du kunskaper som är mycket breda! En del är oroade att i framtiden kommer mer och mer att skötas av datorer istället för av människor och så blir det uppenbarligen men samtidigt kan man se det som att människor vill lära sig ännu mer då och det utvecklas mer jobbmöjligheter.

En fördel är att i farliga miljöer är det bra att datorn sköter jobbet så människor slipper vistas i den miljön. Så det är inte bara nackdelar med datorer.

Idag har alla som har tillgång till Internet möjlighet att utbilda sig i alla ämnen som handlar om kodning. De bästa ställen att lära sig om programmeringsspråk är utbilda sig på sidor som till exempel ”Treehouse” och ”CodeCademy”. Priserna är varierande.

Många utbildningssiter erbjuder utbildning gratis. Det är ju ypperliga tillfällen att lära sig så mycket man kan för att gå vidare inom det yrke man vill ha!

Vissa kurser med lärare får man betala för. Svårt att veta vilka kurser man skall välja när det finns så stort utbud, men att mobiltjänsterna är ett hett ämne är det ingen tvekan om i en undersökning som har gjorts.

Intressanta programmeringsspråk att lära sig
Intressanta programmeringsspråk att lära sig

Teknologier att hålla koll på

Inom spel finns många tekniker man kan använda och det är bra att vara påläst så man vet åt vilket håll utvecklingen går åt. Ett tips som nämns här är att fler går över till Vulkan till exempel.

Att lära sig riktigt allt är inte något att sträva efter, men om man kan bli riktigt duktig på ett visst ”dataspråk” kommer man att gå riktigt långt!  Ta sikte på det du tycker verkar allra mest spännande och satsa på just det ämnet!